Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Αυτοκίνητο με ξυλόσομπα

 

Αυτοκίνητο με ξυλόσομπα!Αυτοκίνητο με ξυλόσομπα        

      
 

Έξω έχουν παγώσει τα πάντα, όμως μέσα στο παλιό Volvo 240 του Πασκάλ Πρόκοπ κάνει ζέστη σαν φούρνος!

Δικαιολογημένα, αφού ο μηχανοδηγός από τη Ζυρίχη έχει εγκαταστήσει μέσα στο Ι.Χ. του μία κανονική ξυλόσομπα, της οποίας το μπουρί τρυπά την οροφή και προεξέχει από το αυτοκίνητο. Μάλιστα το μπουρί έχει σχεδιαστεί με κλίση προς τα πίσω, ώστε να μην ρουφάει αέρα και ντουμανιάζει μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο Πρόκοπ επέλεξε αυτή τη λύση, επειδή μετακινείται συχνά λόγω της δουλειάς του και ορισμένες φορές αναγκάζεται να διανυκτερεύει στο αυτοκίνητό του. Στην Ελβετία απαγορεύεται όμως να έχεις αναμένο τον κινητήρα σε σταθμευμένο όχημα λόγω ρύπανσης του αέρα, ενώ ο Πρόκοπ δεν εμπιστεύεται τα συστήματα θέρμανσης των αυτοκινήτων που λειτουργούν με κλειστό μοτέρ. Έτσι προτίμησε την ξυλόσομπα και χρησιμοποιεί το πορτ-μπαγκάζ για να κουβαλάει πάντα μαζί του τα απαραίτητα ξύλα.




Η πρωτοβουλία του δεν άρεσε στα ελβετικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου, όμως ο πεισματάρης μηχανοδηγός εκπλήρωσε όλες τις απαιτήσεις των μηχανικών και έτσι πέρασε τη σόμπα στο τρίπτυχο της άδειας του αυτοκινήτου, όπου καταχωρήθηκε επίσημα ως «Λιμουζίνα με Ξυλόσομπα».

Εννοείται ότι το μπουρί κεντρίζει το επαγγελματικό ενδιαφέρον της ελβετικής αστυνομίας και δεν περνά ημέρα χωρίς να ελεχθεί το Volvo 240 από κάποιο περιπολικό. Αυτοκίνητο και μπουρί είχαν αρχικά συνολικό ύψος δύο μέτρα, οπότε αναγκάστηκε ο Πρόκοπ να χαμηλώσει το τελευταίο, για να μην χτυπά στις εισόδους των γκαράζ.

Πηγή: gazzetta.gr

News24 Το VIDEO που πρέπει να δει καθε Ελληνας