Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Το ''Εγέρθητι'' των Ράδιο Αρβύλα


Νέο μετωπο ανοίγουν οι "Ράδιο Αρβύλα".. Σίγουρα η Χρυσή Αυγή θα απαντήσει σε αυτή την σάτυρα.. Έχει να πέσει πολύ γέλιο.. Δείτε το βίντεο!!





Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_12.html#ixzz1ujLedqwC

Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να τρελαθείς υπάρχουν και άλλοι τόσοι για να λες υπομονή

Πρώτη εκτέλεση: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας

Κόκκινο φεγγάρι, θάλασσες τεκίλα
φύλλα πεταμένα στη φωτιά
κόκκινο φεγγάρι, κόκκινο λιμάνι
κάτι μου 'χεις κάνει

Είδα πολλούς που ζήσανε για πλάκα
είδα και άλλους που το πήραν σοβαρά
και τραβηχτήκανε και άσχημα τραβιούνται
και το πληρώσανε στο τέλος ακριβά

Με τα μαύρα ρούχα, αμίλητοι καπνίζουν, οι φίλοι
κι ονειρεύονται να φύγουν μακριά
οι φίλοι που δε βρήκανε τίποτα ν' αγαπήσουν
που δεν πιστεύουν τίποτα, κανέναν, πουθενά

Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να τρελαθείς
υπάρχουν και άλλοι τόσοι για να λες υπομονή
όμως για μένα είναι αργά να τρελαθώ
και είναι ακόμα πιο αργά να κάνω υπομονή

Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ
και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω
θα περιμένω άλλες μέρες.........!!!!!

Επιστρέφουν στις πλατείες οι "αγανακτισμένοι" στην Ισπανία

 

Σε τουλάχιστον 80 ισπανικές πόλεις – ανάμεσά στους η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη - αναμένεται να συγκεντρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου οι ισπανοί Αγανακτισμένοι (Indignados), ένα χρόνο μετά τη «γέννηση» του κινήματος στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης. Το....




κίνημα των Αγανακτισμένων ξεκίνησε από την Ισπανία και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι το Ισραήλ και την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να διαρκέσουν τέσσερις ημέρες και θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη των διαδηλώσεων.

Σκοπός τους να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές δαπανών, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την οικονομική ανισότητα. Η ανεργία στην Ισπανία έχει φτάσει το 24,4% (52% ανάμεσα στους νέους) και μέχρι στιγμής η ισπανική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα ύψους 30 δισ. ευρώ.

Πάντως όπως σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι Αγανακτισμένοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν στη Μαδρίτη την ισχυρή αντίσταση της αστυνομίας, η οποία είναι αποφασισμένη να μην τους επιτρέψει να καταλάβουν, όπως πέρυσι, την πλατεία.

Οι αρχές τους έχουν δώσει την άδεια να χρησιμοποιήσουν την Πουέρτα δελ Σολ για να πραγματοποιήσουν εκεί μία πεντάωρη συνέλευση το Σάββατο και δεκάωρες συνελεύσεις τις υπόλοιπες τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τις αρχές θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την πλατεία μέχρι τις 10 το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, οι Αγανακτισμένοι σκοπεύουν να μείνουν εκεί μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία δήλωσε πως η κυβέρνηση πρόκειται να διασφαλίσει την τήρηση του νόμου και ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτραπεί στους διαδηλωτές να μείνουν περισσότερο από το χρονικό όριο το οποίο έχουν προκαθορίσει οι αρχές.

Όπως είπε, αν αποφασίσουν να μείνουν παραπάνω, αυτό θα σημαίνει παραβίαση του νόμου και των δικαιωμάτων των άλλων πολιτών.

Η περσινή εκπρόσωπος τύπου των Αγανακτισμένων Νοέλια Μορένο, δήλωσε ότι ο κίνημα συνεχίζει να υπάρχει, παρά τη σιωπή του. Όπως είπε, μπορεί να μην βρίσκεται στους δρόμους, αλλά βρίσκεται στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_8057.html#ixzz1ugm43yks

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Άλλα λέω κι άλλα κάνω…

Πλήρη μεταστροφή έκανε ο Φώτης Κουβέλης για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με δήλωσή του μετά τη συνάτησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προτείνει τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ πριν λίγες ημέρες μέσω μηνύματός του στο twitter, ανέφερε ότι αποκλείει τη συμμετοχή του κόμματός του σε κυβέρνηση με τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ξεφτιλίστηκε!!!


ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ
Ο Φ. Κουβέλης έκανε μεταστροφή στα όσα προεκλογικά έλεγε και στηρίζει όπως όλα δείχνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, άλλα....






έταξε προεκλογικά και άλλα όπως όλα δείχνουν κάνει..


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_9185.html#ixzz1uUbNWmiR

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Dow Jones>Στο 25% ο ΣΥΡΙΖΑ



Ανεβαίνει η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ τρεις μέρες μετά το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής και πλέον θεωρείται ως το δημοφιλέστερο κόμμα στη χώρα, σύμφωνα με εσωτερικές δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, πηγές των δύο κομμάτων ανέφεραν ότι βλέπουν πλέον το ποσοστό στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%, ήτοι 7,2%υψηλότερο από το 16,8% που εξασφάλισε στην εκλογική μάχη της Κυριακής.Οι πηγές δεν ανέφεραν τα αντίστοιχα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Πηγή:www.capital.gr

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αποθέματα φυσικού αερίου 991 δις κυβικά μέτρα στο οικόπεδο 12>






Αποθέματα φυσικού αερίου 991 δισ. κυβικών μέτρων στο οικόπεδο 12 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και του Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο ανακάλυψε η Noble Energy.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τα αποθέματα ξεπερνούν τις ανάγκες των εσωτερικών αγορών της Κύπρου και του Ισραήλ.

Ο CEO της εταιρείας Charles Davidson, δήλωσε σε εκδήλωση του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου πως η εμπορική εκμετάλλευση είναι απαραίτητη μέσω των εξαγωγών σε άλλες χώρες. Ο Davidsonχαρακτήρισε το γεγονός ως μία μεγάλη ευκαιρία μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη και στην Ασία αλλά και για βελτίωση των σχέσεων της Κύπρου με τα γειτονικά κράτη. «Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ένα καλύτερο πεδίο στην ανατολική Μεσόγειο,» τόνισε προσθέτοντας πως οι έρευνες θα συνεχιστούν.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας σημείωσε πως η ανακάλυψη εχει τεράστια πολιτική και γεο - στρατηγική σημασία για την ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε. και την προώθηση της ειρήνης και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται πως η Κύπρος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση ακόμα 12 αδειών σε άλλα 12 οικόπεδα με τη διορία για την υποβολή προσφορών να λήγει στις 11 Μαΐου.


Πηγή:www.capital.gr

Ποιοι είναι οι Έλληνες φίλοι του Άντερς Μπρέιβικ;





Παραδέχομαι τα γεγονότα, αλλά δεν παραδέχομαι την ενοχή μου», τόνισε ο 33χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ όταν ρωτήθηκε σχετικά από την πρόεδρο του δικαστηρίου Ελιζαμπέτ Άρντζεν.

Οι συνήγοροί του είχαν ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μπρέιβικ θα δηλώσει αθώος και θα ισχυριστεί ότι βρισκόταν σε «νόμιμη άμυνα» απέναντι στους «προδότες» της πατρίδας του.

Ο Μπρέιβικ είπε ακόμα ότι δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα του δικαστηρίου. «Δεν αναγνωρίζω τα νορβηγικά δικαστήρια. Λαμβάνετε εντολές από πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο 33χρονος Μπρέιβικ, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο σκότωσε 77 ανθρώπους στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια αυτοαποκαλείται «συγγραφέας».

Μόλις οι αστυνομικοί έφεραν τον Μπρέιβικ στην αίθουσα και του έβγαλαν τις χειροπέδες, εκείνος απηύθυνε ακροδεξιό χαιρετισμό στο ακροατήριο, το οποίο αποτελείται από τις οικογένειες των θυμάτων, επιζήσαντες και δημοσιογράφους. Ο χαιρετισμός αυτός, εξηγεί στο «μανιφέστο» του, αντιπροσωπεύει «τη δύναμη, την τιμή και την πρόκληση απέναντι στους μαρξιστές τυράννους της Ευρώπης».
Ο 33χρονος κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως συγγραφέας στο δικαστήριο και μάλιστα διόρθωσε τον δικαστή όταν είπε ότι είναι άνεργος.

«Αυτό δεν είναι ακριβές, είμαι συγγραφέας», είπε και προσέθεσε ότι άρχισε να γράφει στη φυλακή.

Σας θυμίζουμε ότι στο πολυσέλιδο Μανιφέστο του Νορβηγού δολοφόνου υπήρχε αναφορά για τις διασυνδέσεις του με έλληνες νεοναζί.

Ποιους εννοούσε άραγε ο Νορβηγός;

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Μάλλον ήρθε η ώρα να διαβάσουν

Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει μετά από 40 χρόνια, ουσιαστικά. Όσοι δεν διάβασαν τα μνημόνια, μοιραία τώρα πρέπει να διαβάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για μια κατάσταση που είναι πρωτόγνωρη και δεν εμπεριέχει τα γνωστά στοιχεία. Για να το πω πρακτικά, δεν θα την σχολιάσει ούτε ο Ρέππας, ούτε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ένας κύκλος «επαγγελματιών» της πολιτικής θα βγει στην ανεργία μαζί με πολλά από τα στοιχεία που αποτέλεσαν το πολιτικό σύστημα. Πώς μπορεί να εξελιχθεί μια κατάσταση με ένα από τα κόμματα της Αριστεράς με καθοριστικό ρόλο δίπλα μάλιστα στην καρέκλα της εξουσίας και τα δυο παραδοσιακά κόμματα της εξουσίας σε αμηχανία και ίσως σε απόγνωση;
Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι πολύ αποκαλυπτικές. Ένα πάντως είναι βέβαιo. Από αύριο το πρωί θα κληθούν να ψηφίσουν οι αγορές. Η χώρα θα ψεκαστεί πάλι με τον τηλεοπτικό φόβο. Πως δεν θα πάρουμε τη δόση γιατί υπάρχει πολιτική αστάθεια.
Κατ’ αρχήν όπως αποκαλύπτουμε στο 2ο τεύχος του HOT DOC την Πέμπτη, υπάρχει πιθανότητα η χώρα να μην πάρει τη δόση όχι λόγω πολιτικών εξελίξεων αλλά αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχουν δηλαδή αποφασίσει αν θα μας σπρώξουν στην πτώχευση. Παρ’ όλα αυτά η χρεοκοπία θα χρησιμοποιηθεί πάλι ως επιχείρημα για να δημιουργήσει ένα κλίμα ανοχής σε «υπερβατικές» λύσεις διακυβέρνησης που θα προταθούν.
Το καταρρέον πολιτικό σύστημα δεν έχει μόνο να υπερασπιστεί τον εαυτό του με το μόνο τρόπο που ξέρει αλλά έχει και μια βασική υποχρέωση: να προωθήσει όσα έχουν αποφασιστεί για την Ελλάδα. Μέτρα που όπως θα δείτε και πάλι στο HOT DOC έχουν απαιτηθεί από την «ομάδα διακομματικής συνεργασίας» για την προώθηση των επιλογών της τρόικας.
Σε όλο αυτό το σκηνικό, αυτοί οι παραδοσιακοί πολιτικοί, ενδεχομένως δεν μπορούν να διακρίνουν πως τα εκλογικά αποτελέσματα δεν είναι αριθμοί αλλά και δυναμική.
Απ’ όσο μπορώ να φανταστώ, τις επόμενες ώρες θα υπάρξει ένα τρομερό παρασκήνιο για να εμφανιστούν παραθεσμικές λειτουργίες ως λύσεις. Αυτή τη φορά όμως δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με αριθμούς ούτε με κουκιά αλλά με πολιτική. Πολιτική που διαμορφώνουν νέες δυνάμεις. Η αλαζονεία του Βενιζέλου και ο λυκειακός εθνικισμός του Σαμαρά, δεν μπορούν να εκφράσουν τους πολίτες της χώρας. Ούτε αυτούς που τους ψήφισαν. Δεν είναι τυχαίο που δεν μιλάνε. Δεν είναι γιατί είναι λυπημένοι, αλλά γιατί και οι ίδιοι καταλαβαίνουν αν και έχουν υποκύψει.
Το καλύτερο που έχει να κάνει αυτό το πολιτικό σύστημα που εξαπάτησε κατ’ επανάληψη τη χώρα, είναι να μην επενδύσει στην απάτη για μια ακόμη φορά. Οι λαοί αργούν ίσως, αλλά κάνουν πάντα αυτό που πρέπει.
Ας διαβάσουν λοιπόν όχι τα μνημόνια που έγραψε μια ομάδα αδίστακτων τεχνοκρατών αλλά τα αποτελέσματα που υπογράφει σήμερα η Ελλάδα. Ίσως κάνουν καλό στη χώρα την τελευταία στιγμή.

Οι βουλευτές σε Λάρισα και Μαγνησία


Στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας η ΝΔ ήρθε πρώτη με 21,09%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 14,27% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,13%. Δύο έδρες αντιστοιχούν στη ΝΔ και μία στα υπόλοιπα κόμματα.
Με καταμετρημένα 475 από τα συνολικά 509 τμήματα εκλέγονται:
Νέα Δημοκρατία: Μάξιμος Χαρακόπουλος (17.775), Χρήστος Κέλλας (10.627).
ΠΑΣΟΚ: Φίλιππος Σαχινίδης (10.302).
ΚΚΕ: Γιώργος Λαμπρούλης (9522)
ΣΥΡΙΖΑ: Ηρώ Διώτη (7096)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Χρήστος Ζώης (8404)
Δημοκρατική Αριστερά: Θωμάς Ψύρρας (1940)
Χρυσή Αυγή: Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (3895)
Στο νομό Μαγνησίας πρώτη είναι η ΝΔ με 20,12% δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 18% χωρίς να βγάζει όμως βουλευτή, τρίτο το κόμμα των Αν. Ελλήνων με 10,75% και τέταρτο το ΠΑΣΟΚ με 9,92% που δεν βγάζει βουλευτή. Με καταμετρημένο το 100% των 342 εκλογικών τμημάτων οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
Νέα Δημοκρατία: Θανάσης Νάκος (8781)
ΚΚΕ: Απόστολος Νάνος (4074)
Δημοκρατική Αριστερά :Παρίσης Μουτσινάς (1492)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Μαρίνα Χρυσοβελώνη (4376)
Χρυσή Αυγή: Παναγιώτης Ηλιόπουλος (3117).

Άγριο χουνέρι Καμμένου στον Σαμαρά...


Δεν δέχθηκε να κάνουν ραντεβού και το ανέθεσε στον Παύλο Χαικάλη!.. Άγριο χουνέρι του Πάνου Καμμένου στον ανεκδιήγητο Σαμαρά που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πως είναι παρελθόν. Να τι συνέβη. Από τα γραφεία της ΝΔ τηλεφώνησαν για να...




συνδέσουν τον Μπούρα (διευθυντή του γραφείου του Σαμαρά) με τον αντίστοιχο του Καμμένου. Ο Καμμένος έβαλε τον ηθοποιό Παύλο Χαικάλη να υποδυθεί τον διευθυντή του γραφείου του και ο απίστευτος κωμικός άρχισε να λέει στον αποσβολωμένο Μπούρα να πάει να βρει τον χουντικό Γεωργαλά και ότι με πλαστογράφους δεν έχει να κάνει κανένα ραντεβού ο αρχηγός των Ανεξάρτητων με τον Σαμαρά.

Μιλάμε για άγριο άδειασμα στον Κομανέτση ο οποίος δεν λέει να εγκαταλείψει την ηγεσία της ΝΔ εάν δεν μηδενίσει πρώτα τα ποσοστά της!...
kourdistoportokali

Όταν λένε σηκωθείτε όλοι, εννοούν.. όλοι!!!




Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Τώρα-Το Exit Poll της NET

Πέθανε η Μαρίκα Μητσοτάκη


Με μία δυσάρεστη είδηση ξεκίνησε η μέρα. «Εφυγε» από τη ζωή η Μαρίκα Μητσοτάκη σε ηλικία 82 ετών.
Η σύζυγος του Κώστα Μητσοτάκη και μητέρα της Ντόρας Μπακογάννη νοσηλευόταν τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε κρίσιμη κατάσταση στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο και στις τρεις τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.
Η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με την υγεία της εδώ και πολλά χρόνια, μια σειρά από παθήσεις που της είχαν προκαλέσει και κινητικά προβλήματα. Τις τελευταίες ημέρες όμως η κατάσταση της είχε επιδεινωθεί.Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω των σοβαρών επιπλοκών από τις πολυοργανικές βλάβες που έχει υποστεί.
Η Μαρίκα Μητσοτάκη βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, ενώ στο πλευρό της ήταν διαρκώς ο σύζυγός της, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας της.Η Ντόρα Μπακογιάννη μόλις ενημερώθηκε για το θάνατο της μητέρας, επιστρέφει εσπευσμένα από την Κρήτη, όπου είχε μεταβεί για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Ακούνε το ελικόπτερο τη Συγγρού. Παρελθόν αύριο ο Σαμαράς!

(Με το στανιό στο 22%)




Στη Συγγρού ακούνε ήδη τον ήχο του ελικοπτέρου. Η βουβαμάρα και η κουφόβραση που επικρατεί ανάμεσα στους οπαδούς του κόμματος αποκαλύπτουν το άγριο ξημέρωμα που θα ακολουθήσει.
Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι στη ΝΔ γνωρίζουν πως το κόμμα τους δύσκολα θα ξεπεράσει το 22% και όλες αυτές τις προεκλογικές μέρες ο κολλητός του Συμπιλίδη αρχηγός τους παραμύθιαζε με την δήθεν αυτδυναμία.
Ηδη στη ΝΔ ακούνε τον ήχο του ελικοπτέρου. Ο Σαμαράς αύριο θα είναι παρελθόν...

Πριν πας να ψηφίσεις.. θυμήσου!!

 

Διαλέξαμε μερικές εικόνες, που μας στιγμάτισαν τα τελευταία δύο χρόνια.. Εικόνες καθημερινής τρέλας.. Οι περισσότερες έκαναν τον γύρο του κόσμου, ντροπιάζοντας για πολλοστή φορά την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.. Πριν πάτε να ψηφίσετε, δείτε..

















Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_9144.html#ixzz1u4U29EQC