Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ποιός εμπορεύεται το κλεμμένο πετρέλαιο από τους Ντάες;

 Σε συνέχεια των αποδείξεων που παρασχέθηκαν από το ρωσικό γενικό επιτελείο που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του τουρκικού κράτους στην εμπορία του κλεμμένου πετρελαίου από τους Ντάες
(Daesh) [1] οι αρχές της Μάλτας άρχισαν μια έρευνα σχετικά με τα πλοία του ομίλου ΒΜΖ του Necmettin Μπιλάλ Ερντογάν, όλα υπό μαλτέζικης σημαίας.
Εμφανίζεται ότι αυτά τα πλοία (Mecid Aslanov, Begim Aslanova, Poet Qabil, Armada BreezeShovket Alekperova) αγοράστηκαν όλα από μία από τις πολλές μαλτέζικες θυγατρικές της Palmali Shipping & Agency JSC, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία).
Εν τούτοις, σε ένα άρθρο του Δικτύου Βολταίρος του Ιουνίου 2014 και σε ένα χρονικό του Μιχαήλ Leontiev για το πρώτο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, το Νοέμβριο του 2015, ο Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan) διαβεβαίωνε ότι ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας, ο Τούρκοαζέρος δισεκατομμυριούχος Mubariz Mansimov-Gurbanoğlu (φωτογραφία), οργάνωνε την υφαρπαγή της αγοράς του κλεμμένου πετρελαίου από τους Ντάες (Daesh) [2]· μια ευθύνη που φαίνεται να κράτησε μέχρι την ψηφοφορία, τον Φεβρουάριο του 2015, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ψηφίσματος 2199 που απαγορεύει το εμπόριο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην οικογένεια Ερντογάν [3].
Στο ίδιο άρθρο, ο Thierry Meyssan κατηγορούσε ρητά την Exxon Mobil ότι αγοράζε το πετρέλαιο από τον Mubariz Mansimov-Gurbanoğlu και το διοχέτευε· μια δεύτερη κατηγορία που για την ώρα δεν αναφέρεται από τα διεθνή μήντια. Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις, κατηγόρησε τη διακρατική εταιρία Exxon-Mobil να είναι ένας από τους κύριους χρηματοδοτικούς και στρατιωτικούς υποστηρικτές των Ντάες/Daesh [4].
Οι αρχές της Μάλτας επιδιώκουν να μάθουν αν ο Mubariz Mansimov-Gurbanoğlu έπαψε πράγματι να δουλέψει με τους Ντάες/Daesh ή αν απλώς μοιράζεται την αγορά με την οικογένεια Erdoğan.
Πάντα, σύμφωνα με τον Τιερί Μεϊσάν, το Mecid Aslanov(τώρα ιδιοκτησία του Necmettin Bilal Erdoğan) εκφόρτωσε κλεμμένο πετρέλαιο από τους Ντάες/Daesh στο Fos-sur-Mer (Γαλλία) το Νοέμβριο 2015, γεγονός το οποίο ακύρωνει τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου Φρανσουά Ολάντ εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης [5]. Δήλωσε επίσης ότι όχι μόνο η Γαλλία αλλά η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιταλία και η Ουκρανία χρησιμοποιούν σήμερα πετρέλαιο που κλάπηκε από τους Ντάες/Daesh.
«Μαλτέζικα πλοία που ανήκουν στον γιο του Τούρκου προέδρου εμπλέκονται στη διακίνηση πετρελαίου από τους Ντάες/ISIS» David Lindsay, Malta Independent, 13 Δεκεμβρίου 2015.

[1] “Cum au dovedit rusii contrabanda cu petrol a ISIS catre Turcia”, de Valentin Vasilescu, Reţeaua Voltaire, 3 decembrie 2015.
[2] “Τζιχαντισμός και πετρελαϊκή βιομηχανία”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 23 juin 2014. « Аналитическая программа "Однако" с Михаилом Леонтьевым », Михаи́л Лео́нтьев , 1tv (Россия), Сеть Вольтер, 30 ноября 2015 (διαθέσιμο στα αγγλικά και γερμανικά).
[3] “Ο ρόλος της οικογένειας Ερντογάν εντός του Ισλαμικού Κράτους/Daesh”, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Δίκτυο Βολταίρος, 4 août 2015.
[4] « Exxon-Mobil, fournisseur officiel de l’Empire » («Exxon Mobil, επίσημος προμηθευτής της Αυτοκρατορίας»), par Arthur Lepic, Réseau Voltaire, 26 août 2004.
[5] “Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που προετοιμάζονται στη Συρία και γύρω”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 16 décembre 2015.

http://www.voltairenet.org/article189660.html#nb1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου